Den vildeste ro

Den vildeste ro

Rolige betragtninger fra en pilgrim for fred

At være aktivt alene med sig selv, kan være en glimrende vej ud af frustrationer, ubalance og ensomhed. Og en fantastik vej til indre ro, selvværd og selverkendelse.

Det er dybt personligt, hvordan men definerer sin egen ro, men uanset om det handler om religion, meditation eller andet, skal man, efter min mening, søge den aktivt.

Jeg er netop vendt hjem fra en fantastisk og meget spirituel oplevelse i det nordlige Portugal. Min kone Zenia har igennem flere år gået danske og udenlandske vandreruter tynde. Hun har ofte opfordret mig til at prøve. Jeg har aldrig kunnet se mig selv i den forbindelse. Min nysgerrige og eventyrlystne livsledsager forsøgte ikke at presse mig, men formåede alligevel at pirre mig så megpilet, at jeg næsten tiggede om at komme med på en tur:) Så i forbindelse med nogle musikindspilninger, og projekter, i den portugisiske by Porto, besluttede vi os for at “rive” en uge ud af kalenderen og vandre på den portugisiske Camino.

Turen fra Porto til Santiago de Compostella (Spanien) er ca ca. 250 Km, så vi var klar over at det ikke kunne klares på en uge. Vi besluttede os for “kun” at gå de knapt 125 Km til byen Valenca ved den spanske grænse. Det var jo min første Camino, så det gav meget god mening, ikke at udfordre benene for meget.

Et skønt omslag i vejret gav os de optimale betingelser for en vandretur.
Netop som vi begyndte vores tur, startede det portugisiske forår; med høj blå himmel og temperaturer på den rigtige side af 20 grader.

Naturen viste sig fra sin bedste side.
Vi befandt os pludselig midt i et frodigt paradis af ubeskrivelig skønhed.Water 2
Omgivet af olivenlunde, brusende floder og vandfald, spirende vinstokke, blomstende liljer og spisemodne appelsiner begyndte vi vores rejse.
Fysisk mod Spanien. Mentalt mod en befriende indre ro.

blomstDet er virkelig en rejse ind i sjælen, at betræde disse årtusinde gamle, romerske veje i selskab med dig selv og naturen. Når du glemmer smerterne i benene og vægten af din oppakning, tager ro’en over og giver dig boblende indre fred.
Talestrømmen mellem dig, din vandrings-makker og andre “pilgrimme” bliver hurtigt, mere en undtagelse end en regel. Kommunikationen finder andre veje og uventede modtagerforhold.
Du vil det her! Du har aktivt valgt det! Du er åben overfor forandringer!

Naturen og dig trækker vejret i samme takt og skaber helt nye harmonier.
Alt kan ske – og vil helt sikkert gøre det:)

Det bliver ret svært at slå mig omkuld efter sådan en tur!Water

Og endnu engang har jeg fået bekræftet, hvor vigtigt det er at vi passer på vores vidunderlige planet og hinanden – inden såret tager magten.
Jorden, og dens befolkning, har brug for meget mere end et plaster på knæet.
Den har brug dig, din ro og din urokkelige tro på, at det nytter at tage aktivt stilling
…og, hvor hamrende vigtigt det er at vi gør det sammen.

Bon Camino!Ole

Ole Højer Hansen
Komponist & Producer – medlem af Heartvisit’s ledelse

Send en kommentar