Komponist for verdensfreden

Komponist for verdensfreden

IMG_2082Som komponist tilbringer du det meste af din tid, i selskab med dig selv og din inspiration.
Men det er faktisk ikke så ensomt, som det lyder.
Som udgangspunkt er inspiration – i sin simple form – vel blot tilstedeværelsen af en lang række gode og kreative energier?
I sin dybere form kan det imidlertid være en krævende medspiller, som ofte sender dynamiske impulser frem og tilbage mellem intellektet og underbevidstheden. Tit kan “anfald” af voldsom inspiration synliggøre tanker, handlinger og tilstande, som enten ligger langt tilbage i tiden eller som umiddelbart intet har med virkeligheden at gøre eller som helt eller delvist splitter tankerne til atomer for så igen, at samle sig i et nyt og fantastisk mønster. 
Måden at arbejde med sin inspiration – og måden at arbejde med sit arbejde, er selvfølgelig super personligt. Oplevelsen er – efter min bedste overbevisning – unik for det enkelte menneske.

Ifølge Den Danske Ordbog er inspiration “en påvirkning, der sætter en person i gang med at skabe noget“.

I mit mange-årige arbejde med musik, til mange forskellige formål og tilstande – har jeg været nødt til at udvikle min egne, personlige redskaber til at “skemalægge” inspirationen.
Hvis jeg kun komponerede når inspiration var tilstede, ville jeg næppe få meget smør på brødet. Knap nok salt til ægget:)
Jeg bliver nødt til at kunne stole på mine resourcer når jeg modtager en ny opgave. Jeg bliver nødt til at kunne tilkalde inspirationen, når jeg har brug for den. 
Jeg har ikke tænkt mig at afsløre, hvordan jeg konkret “tilkalder min muse“, men jeg vil gerne dele mine tanker om, hvordan vi aktivt kan “flytte” os selv og vores fokus.

electricE_friends2Jeg tror ganske simpelt, at det handler om tillid. Tillid til, at vi har den kraft i os selv, som skal til – for at skabe det vi ønsker.
Men vi skaber ikke den tillid til os selv ved at være uengagerede. Vi er nødt til at investere vores engagement og tilstedeværelse for at finde nøglen til den unikke adgang vi har i os.
Om vejen er via meditation, Yoga eller strubesang er helt op til en selv, men det er vigtigt at finde en vej.
Det smukke ved det hele er; at når vi har fundet den, så ved vi det!

Mange taler om at; unikke ideer ofte opstår – mange forskellige steder på kloden, på samme tid.
Hvordan det?
Når nu vores adgang til ide-universet er så personlig?
Enkelt! Vi er alle en del af det hele. Det samme er vores energier. Vores inspiration. Vores kosmiske sprog.
Vi er faktisk aldrig alene:)

Det er samme princip vi har opbygget Heartvisit udfra. Sammen kan vi gøre en forskel!

Gå ind og donér din RO nu

Kærlige Hilsner
Ole Højer Hansen

Medstifter af Heartvisit, komponist, producer & visuel designer

Send en kommentar